I sommeren 2012 flyttede Sara og Thomas Lorenzen, Marie og Ivan Olsen og Marianne Lindhardt til Odense for at starte Odense Vineyard.

Året forinden, den 3. juni 2011, oplevede Thomas og Sara begge, uafhængigt af hinanden, at Gud begyndte at prikke til dem om at tage til Odense for at plante en Vineyard kirke.

Thomas havde siden 2006 arbejdet som 3. præst i København Vineyard, som de havde været en del af siden 2002. Der havde de oplevet at se Jesus gøre store og dybe ting i dem selv og i mange andre.

Den 1. september 2012 inviterede Odense Vineyard til den offentlige begivenhed, en grillfest American Barbecue style, og en del mennesker, der havde hørt om projektet på forskellige måder, mødte op. Ugen efter begyndte vi at mødes i den første netværksgruppe i Sara og Thomas’ hjem på Tietgens Alle 118. Vi oplevede at en del mennesker kom til og havde i november samme år blandt andet kirkens første dåb.
Den 1. december 2012 begyndte vi at afholde månedlige aftengudstjenester på spillestedet Dexter i Vindegade.

Fra d. 1. september 2013 har vi afholdt ugentlige søndagsgudstjenester i Odense C. Vi mødes hver søndag kl. 11.

Igennem plantningen af Odense Vineyard ser vi mange komme til kirken, en del blive helbredt og komme til tro på Jesus. Vi længes efter at Gud møder mennesker med sin kærlighed og fred og vi må være med til at bringe håb, fællesskab og glæde ind i menneskers liv.

Odense Vineyard er i dag (december 2020) en menighed, der tæller ca. 100 mennesker, og vi oplever stadig nye og gæster ved de fleste gudstjenester. Udover vores gudstjenester består kirken af en række netværksgrupper, der mødes rundt om i byen og online. Du er altid velkommen til at besøge os søndage kl. 11 på Grønløkkevej 8D!

Sara og Thomas Lorenzen
Præster i Odense Vineyard